Събития през Май

Дълго умувах каква да е темата на срещите ни по метода неврографика през месец Май. И накрая много спонтанно и естествено, тя „изплува“ от дълбините на безсъзнателното ми по време на уъркшопа „НевроЛудие по пълнолуние“ в Скорпион.

Срещи с моето вътрешно дете

Вътрешното дете на всеки човек е част от подсъзнанието му. То е улавяло емоции, визуални картини и преживелици много преди да има капацитета да обработва осъзнато (ментално и емоционално) какво точно се случва. Вътрешно дете е съвкупност от емоции, спомени и вярвания от миналото, както и надежди и мечти за бъдещето. От научна гледна точка вътрешното дете е подличност, която се подчинява на будния съзнателен ум – нашият най-голям контрольор и съдник.

Shari Botwin, травма терапевт, пише в книгата си „Thriving After Trauma: Stories of Living and Healing„:

Ние порастваме, ставаме по-големи и мозъкът ни става по-логичен, но това не изтрива нашите мисли, чувства или спомени от детството.

Някои са имали щастливо и здраво детство. Расли са в подкрепяща среда, която ги е предпазвала от стрес. Затова те по естествен начин са изградили хармония с вътрешното си дете и го приемат с любов и разбиране. Имат създадена с времето здравословна система за справяне със силните отрицателни емоции. Проявяват отговорност когато им се налага да правят избори в живота си.

Но други са имали трудни преживявания – малтретиране – физическо и/или психическо, пренебрегване, загуба на родител или отчуждение заради развод. Живели са в бедност и страдание. Всичко това им е попречило да изградят в себе си система за защита и преработка на тежките чувства и емоции. Не са увеличили капацитета си за приемане и осмисляне на болката и страданието в живота.

Повечето хора дори не осъзнават, че ефектите на преживелищните детски спомени влияят на живота и изборите ни в зряла възраст.

За вас ще бъде полезно и важно да поработите с вътрешното си дете,

ако имате отговори „да“ на някой от следващите въпроси:

 • Често ли се чувствате жертва?
 • Другите ли диктуват как да се чувствате?
 • Трудно ли поставяте граници в отношенията?
 • Когато се разстроите в настоящето, изпитвате ли чувства, които ви напомнят случки/неща от детството ви?
 • Често ли преживявате отново и отново едни и същи събития?
 • Чувствате ли се по-сигурни, когато изграждате стена около вас?
Какви са първите стъпки

Първо трябва да минете през осъзнаване на вашето вътрешно дете и утвърждаване на неговата гледна точка. Когато започнете да разбирате целите и нуждите му, можете да насочите вниманието си към култивиране на чувство за сигурност и увереност. Възпитавайки вътрешното си дете стъпка по стъпка, ще му дадете усещането за любов и безопасност, които са ви липсвали в детството. След това ще му трябват инструменти, с които то да се защитава и реагира адекватно адаптирайки се към заобикалящата го средата.

Какво би се променило в живота ви, ако работите с вътрешното си дете:
 • Ще сте способни на по-здравословни за вас и другите взаимоотношения;
 • Ще насърчите чувството за автономност и компетентност;
 • Ще можете ловко да използвате пълноценно капацитета на двете полукълба на мозъка си;
 • Изправяйки се срещу онези по-млади части от себе си, които са били наранени, незащитени или от които са се възползвали, ще направите живота си като възрастен много по-ценен и по-щастлив.

Това съветват специалистите.

А неврографиката,

като метод за подкрепа на личностното ви развитие ще ви даде онези финни осъзнавания и инструменти, с които да минете по пътя с лекота и голяма доза вълшебност. И рисувайки картина след картина, с малка крачка стъпвайки напред неусетно за вас самите, ще се постигнали значителна промяна в начина ви на живот, във възприятията и усещанията ви.

Календар за фенове

18 май 2023 г. от 19.30 ч. Възстановяване на връзката с татко/мама. Онлайн в zoom.

25 май 2023 г. от 19.30 ч. Моето вътрешно дете – от зачеване до раждане. Онлайн в zoom.

1 юни 2023 г. от 19.30 ч. Моето вътрешно дете – оформяне на Азът и моят свят. Поставяне на граници. Първи стъпки към емоционално съзряване. Любов и подкрепа в първите три години. Онлайн в zoom.

8 юни 2023 г. от 19.30 ч. Детски страхове и фантазия – проява на творческата ни натура. Личностно развитие и мотивация за действие. Инициативност и поемане на лична отговорност в живота. Формиране на инсайтно мислене. Онлайн в zoom.

Харесайте събитието във фейсбук „Срещи с моето вътрешно дете„, за да получавате известия, свързани с програмата.

Условия за участие

‼️ ‼️ Входна такса участие за всички четири практики в пакет – 150 лв. След регистрация и заплащане на таксата, получавате линк за вход в zoom на имейла, с който сте регистриран. Всяко онлайн събитие има видео-запис, до който получавате достъп след провеждането му.

‼️ ‼️Заплатете таксата за участие до 17 май включително и получете 20% отстъпка от стойността ‼️ ‼️

Практиките са в логическа последователност за по-силен ефект. Затова не е предвидено участие в отделно занимание. Ако ви интересува конкретна тема, може да я преработим в индивидуално занимание.

❤️❤️❤️ Всички събития са подходящи за начинаещи и напреднали ❤️❤️❤️

Запишете се!

Ще бъде интересно, вълнуващо и преобразяващо. Защото както казва Антоан дьо Сент-Екзюпери, силата е във всеки ден! Всеки ден, в който ние правим нашата малка крачка към вдъхновението и любовта. За допълнителни въпроси – 0878718248.

  Име и фамилия*

  Email адрес*

  Телефонен номер

  Относно

  Вашето съобщение

  Полетата със звездичка (*) са задължителни