Базов курс за получаване на сертификат „Ползвател“

Методът е създаден от Павел Пискарьов, основател на Института по психология на творчеството.

Обучението по НейроГрафика винаги започва от стартовото ниво „Ползвател“, когато вие се учите да рисувате с полза за себе си. В този курс ще получите знания и умения, с които да решавате ваши лични житейски задачи, без да имате право да преподавате.

Ще се научите на азбуката на метода. Ще овладеете 4 основни алгоритъма. С тяхна помощ ще може да се справяте с предизвикателствата и уроците на живота ви – страхове, обиди, огорчения, притеснения, възникнали въпроси. Ще се научите да формулирате темата на рисунката си така, че тя да бъде с максимална ефективност за вас.

Курс „Ползвател на НейроГрафика“ се провежда онлайн или на живо в малки групи. Така всеки  курсист получава специално внимание и отношение.

Какво представлява курсът?

Курсът се състои от 8 часа обучение и супервизия на 4 до 6 рисунки върху всички изучавани алгоритъма. Цялото обучение може да се проведе разделено на две части по 4 часа или на три части по 2,5 часа. В класическия вариант на курса обучението се провежда с отстояние от дняколко дни до седмица. Това време е нужно за подготовка на домашното задание, което се дава за углубяване в метода. Предлага се и интензивен вариант, който се провежда в два или три последователни дни. Задължително изискване за получаване на сертификат е предаването на поне 4 работи с описание за всяка една според изискванията на Института по психология на творчеството. Всеки курсист участва в груповите практически занимания на преференциални цени.

Съдържание на курса

курсСъдържанието на обучителния модул базово ниво „Ползвател“ е:

 • кратка информация за автора и историята на метода;
 • основни принципи в НейроГрафиката;
 • пирамида на съзнанието – какво е това и защо ми е нужно;
 • базов алгоритъм – стъпки, описание, обосновка на всяка една стъпка;
 • задължителни техника на безопасност;
 • основни понятия, упражнения за раздвижване на фината моторика на ръката за домашно;
 • формулиране на тема;
 • алгоритъм за снемане на ограниченията (АСО);
 • разновидности на АСО;
 • алгоритъм за изясняване на намеренията;
 • обобщение на алгоритмите – за решаването на какви задачи може да се използва всеки един от алгоритмите;
 • практически занимания под супервизия.

Въпроси и отговори

Защо да се обучавате при условие, че в интернет има изключително много информация със свободен достъп?

 1. Защото ще са ви нужни хиляди часове, за да изгледате и изчетете всичко. И винаги ще се съмнявате – аз наистина ли научих всичко за метода?
 2. Защото е много важно да научите всички техники на безопасност. Вие работите с вашия мозък и ако не спазвате правилата можете да си навредите, вместо да си помогнете.
 3. Защото учейки при сертифициран инструктор освен цялата нужна ви информация, за да започнете да рисувате, ще получите като допълнение нежна и деликатна подкрепа на професионалист. Този професионалист ще ви поддържа чрез поддържащи съвети, които биха увеличили силата на вашата рисунки..

Защо да не се обучавам в Института по психология на творчеството при автора на метода Павел Пискарев?

Обучението е най-ефективно и носи отлични резултати, когато:

 • изборът на инструктор се съобрази с езика на преподаване и изказът на инструктора е ясен, удобен и разбираем;
 • инструкторът вдъхва доверие и емоционален отговор у курсиста;
 • инструкторът има възможност да обърне индивидуално внимание на всеки курсист, да го подкрепи и насочи, да му даде друга гледна точка.

В момента има достатъчно сертифицирани и висококвалифицирани инструктори (списък може да намерите тук), за да си изберете учител по свой вкус.

Какво получавате от курса?

След като преминете обучение и получите сертификат „Ползвател на НейроГрафика“, ще получите безплатен и неограничен достъп до всички видео уроци и материали на Института по психология на творчеството – минали и бъдещи, които се публикуват в затворена Фейсбук група. По този начин ще можете да преминавате модула „Ползвател“ многократно, за да затвърдите и задълбочите собствените си знания.

Тук може да видите презентация от автора на метода какво се включва в модул „Потребител“.

Цена на обучението

За да задоволим вашите индивидуални потребности, ви предлагаме три различни варианта

 

Сертификат

Сертификатът се издава от официален, лицензиран инструктор по НейроГрафика, обучен в Института по психология на творчеството

„Павел Пискарев“. Стойността на обучението, което сте заплатили се изважда от стойността на курс „Инструктор по Нейрографика“ в Института, ако продължите обучението си. Сертификат се издава само за тарифи „Стандарт“ и „VIP“. Необходимо е също да представите 4 ваши рисунки, направени по изучаваните в курса алгоритми.

Водещ курса

 

 

 

 

 

 

 

Маргарита Владимирова Атанасова,

Инструктор-стажант с право на преподаване от 2021 г.