Емоционални травми

Човек и енергия

Най-успешните и продуктивни хора имат много високи нива на лична сила и енергия. Защото енергията е горивото, с което се постига всичко. Познавате ли някой уморен, потънал в грижи, блокирал и „прегорял“, човек, който е постигнал много? Едва ли. А какъв е образът на „успешния“ индивид – енергичен, позитивен, с динамично ежедневие? Той получава и се радва на много повече неща, които животът му предлага в изобилие.

У всеки има три основни форми на енергия – физическа, емоционална и умствена. За събирането и възстановяването на физическата енергия са необходими малко почивка, сън, здравословна храна, витамини и минерали. А какво представляват другите форми на енергия и как може да им се повлияе?

Емоционалната енергия

се свързва с ентусиазма и възбудата. „Блясъкът“ в очите е сигурен признак за присъствието й. Чрез тази форма на енергия ние изпитваме любов, щастие, радост. Тя ни дава усещането за наслада и пълноценен живот. Ако тази форма на енергия присъства в нашето тяло, то всичко, което ни се случва или ни заобикаля ни носи усмивка и приятна топлина.

Умствената енергия

или психическата, се свързва с творческите пориви, с възможностите човек да взима сам и отговорно решения в живота си при възникване на предизвикателства. Дори само чувайки какви думи използва даден човек, можем да определим нивото на умствената му енергия – за него има предизвикателства, а не проблеми; той минава от едно в друго ниво на собствения си живо, а не остарява;

Причината повечето хора да не успяват да реализират собствения потенциала в живота си е, че пропиляват много енергия на емоционално и физическо ниво. И за решаването на умствени задачи остава твърде малко. Най-лесно енергията се „изгаря“ чрез изразяване на отрицателни емоции. Няколко минути емоционален изблик се равняват като разход на енергия за цял работен ден.

Много е важно, знаейки тези малки истини за начина, по който функционира живота, да бъдем отговорни и да се грижим за себе си. Да използваме всички възможни начини за акумулиране на енергия от различните й форми, за да бъдем по-щастливи и по-продуктивни за себе си, и всички любими нам същества.

Затова ви предлагам да започнем заедно

една интересна последователност от упражнения, в които ще рисуваме за баланс и усилване на енергията във всеки един от нашите енергийни центрове. Те са седем на брой и съответстват на седемте ендокринни системи в човешкото тяло.

Защо чрез Неврографика?

Защото чрез нея може да влияем на емоционалната и ментална енергийни форми.

Защото тя е творчески инструмент за изразяване на вътрешното ни състояние, мислите ни, възприятията ни за света около нас. В края на рисуването като резултат получаваме удивителна промяна – стабилизираме емоционалното си състояние, получаваме вдъхновение, мотивация и план за действие как, кога и на къде да продължим. Придобиваме един нов поглед към заобикалящия ни свят – хората, вещите, нуждите ни. Животът ни става по-лек, всичко се случва естествено, плавно и хармонично. Самите ние започваме да дишаме, да мислим и да чувстваме по новому. Животът ни не е същият, а от там с лекота можем да стигнем до въздействие и на менталната си форма.

Стартирахме

На 28.10.2021 г. с мастър-класа «Устойчивост, заземеност и проактивност», в който рисувахме за баланс на първия ни енергиен център. Повече за събитието може да видите тук .

На 11.11.2021 г. в мастър-класа «Творчески пориви и сексуалност», преработихме негативните емоции свързани с втория енергиен център. Повече за събитието може да видите тук.

На 09.12.2021 г. от 19 ч. с мастър-класа, посветен на третия ни енергиен център „Моят успех и лична сила“. Повече за събитието може да видите тук.

Продължаваме на 03.02.2022 г. от 19.00 ч. онлайн с мастър-класа, посветен на негативните ни душевни преживявания

„Освобождаване от емоционалните ни травми“

Емоционалните травми пречат на свободното протичане на енергията в тялото, пречат на способността да изпитваме удовлетворение, радост и да бъдем спокойни.
За това е важно да обръщаме внимание на негативните ни душевни преживявания, да не ги задържаме и трупаме в тялото си. Или ако сме допуснали това, да намерим най-нежния и мек начин да се освободим от тях.

Каня ви да се потопим дълбоко в своята черна дупка и да я поразчистим, рисувайки по метода неврографика. Нека в рамките на час и половина, да поработим върху белия лист с помощта на черен маркер и да освободим своите потиснати негативни чувства, за да си върнем силата, за да почувстваме живота по един нов вдъхновяващ и окриляващ начин.

За кого е този мастър-клас:

 • Ако сте твърде емоционални и често емоциите ви пречат да бъдете себе си;
 • Ако често изпитвате безпокойство и тревога;
 • Ако ви е трудно да се справите със своята неувереност, страхове или гняв;
 • Ако често се самокритикувате и пренебрегвате себе си;
 • Ако се чувствате самотни и изгубени;
 • Ако не ви достига енергия и жизненост;
 • Ако вярвате, че вашето съществуване зависи от другите, а не от вас самите и често се чувствате жертва на обстоятелствата;
 • Ако имате неправилна осанка и различни храносмилателни проблеми
Елате и нека да рисуваме заедно по метода неврографика и да освободим поне част от емоциите си, да прочистим вътрешното си пространство от всичко, което дълго сме трупали. Нека се почувстваме свободни, силни и можещи.

Какво ще постигнете в края на упражнението?

Трудно се говори за емоционалните травми. Трудно се работи с тях. По-лесно е да ги премълчим, да ги потиснем, да ги натъпчем – там, на тъмно, на дълбоко, където никой няма да ги види и усети, дори и ние…Но дали е така? И каква цена ще платим за това в крайна сметка?

Вероятно след края на упражнението, ще сте силно уморени, ще имате нужда да полегнете или да хапнете. Защото по време на рисуването ще сте събрали много енергия, ще сте създали нови невронни връзки, ще сте се отворили за един нов начин на възприятие на света. Но ден два след това, ще осъзнаете, че:

 • вече се чувствате много по-добре емоционално, осъзнавате, че чувствата ви за страх и безпокойство са неоснователни или въобще забравяте за тях;
 • ще изпълните живота си с любов;
 • ще имате много енергия през деня, ще спите спокойно през нощта;
 • може да започнат да ви идват идеи и хрумки какво да промените в поведението си, за да можете ясно и категорично да изразите своите нужди и желания и да намерите облекчение на храносмилателните си проблеми.

Ако продължите да рисувате неврографики, или да използвате други начини за поддържане на втория си енергиен център в баланс, ще се повиши желанието ви да творите красота и любов в живота си, ще започнете да харесвате тялото си, ще изпитвате радост от живота си.

Информация за събитието във фейсбук тук.

Кога: 03.02.2022 г., начало 19.00 ч.

Продължителност: 1.5 ч.

Къде: онлайн

Цена: 25 лв.

За да се запишете за участие, моля попълнете следната контактна форма.

  Име и фамилия*

  Email адрес*

  Телефонен номер

  Относно

  Вашето съобщение

  Полетата със звездичка (*) са задължителни

  Имате уникалност възможност да повишите ефективността на усилията ви, вложени в рисуването по метода неврографика, като се включите и в две кундалини-практики.

  Предлагаме ви комбиниран пакет на уникалната цена от 35лв. За повече информация последвайте линка

   

  ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!