На живо в София – неврографика за деца

Неврографика за деца на живо в София

Методът неврографика, адаптиран за деца и тийнейджъри, е специално насочен към техните възрастови промени и потребности. Той им помага да развият личните си таланти и дарби. Рисувайки картина след картина, неусетно за вас родителите:

 • се увеличава способността им да се концентрират повече и така усвояват по-бързо и по-качествено материала в училище;
 • се мотивират да правят нещо по-различно от взиране в екрани на телефони и джаджи;
 • си поставят по-големи и амбициозни цели и постигат лични успехи както в училище, така и извън него – допълнителни занимания като спорт, артистични изяви и т.н. Стават много по-конкурентоспособни и приспособими към промени в сравнение с другите деца;
 • се развива фината моторика на двете им ръце симетрично и така са по-сръчни и умели в действията си;
 • се справят с предизвикателствата на живота по-успешно от своите връстници.

Как се случва „чудото“?

“НейроГрафика”, създадена от проф. Павел Пискарьов, е творчески метод за промяна на битието ни. Дефинираните от автора алгоритми, правила и принципи, съобразени с психическото развитие на децата ни, им помага да разгърнат творческото и креативното си мислене, да погледнат на случващото се в живота си от друг ъгъл. И така с лекота да преодолеят личните си вътрешни ограничения и страхове. Фантазирайки на листа, децата опознават своите емоционални преживявания, изучават себе си и своя вътрешен свят. Знаейки своите безгранични възможности, придобиват вътрешна сила и лекота да преодоляват срамежливостта си, да разсейват страховете си и да сбъдват с лекота и целеустременост мечтите си. Стават по-общителни и отворени за нови срещи и предизвикателства.

Искате ли вашето дете

да се запознае и рисува неврографически рисунки по занимателен и подходящ за възрастта му начин? За него организираме специални развиващи възприятията и мирогледа групови творчески занимания за деца от 7 до 12 годиша възраст. В тях, детето ви ще създава своите шедьоври, използвайки елементи, техники и алгоритми от нейрографиката и нейроарта. Ще играе заедно с другите деца и ще се забавлява.

Чрез прости и напомнящи детските лудории упражнения по неврографика, детето ви ще се научи да контролира емоциите си, да бъде фокусирано, да бъде смело и решително. То ще разшири представата за себе си и за света около него. Ще бъде мотивирано да учи и да иска да знае повече за причинно-следствените връзки в живота. Създаваните в смях и веселие рисунки и участието му в социализиращи игри ще развие творческото и логичното в хармонично единство.

Системното участие на детето ви в нашите мероприятия, стъпка по стъпка:

 • ще намали вътрешното му напрежение от трудностите в ежедневието му;
 • ще научи повече за себе си – преживявания, емоции, чувства;
 • ще има силна мотивация да достига нови върхове;
 • ще затвърди морал и ценностна система;
 • ще уважава семейството и верните си стойностни приятели;
 • ще получи увереност за уменията, талантите и силните си качества;
 • ще развие креативността си.

Кога и къде

Кога: всяка събота от 11:30 ч. до 12:30 ч.

Къде: гр. София, Дом на културата „Искър“ (бул „Кръстю Пастухов“ No 23 ), ет. 2

Такса участие: 12 лв.

Стартираме на 30 март 2024 г.  с темата „Моят вътрешен свят“.
Всички необходими материали ще бъдат осигурени.

Не са необходими познания за метода „НейроГрафика“. Нужна е любов към творчеството и желание у детето ви да опита нещо ново. В първото занимания има възможност родител да се включи заедно с детето си.

Водещ

Водещ на развиващите творчески занимания за деца е Маргарита Атанасова, сертифициран инструктор по неврографика към Института за психология на творчеството „Павел Пискарьов“, специалист за работа с деца и тийнейджъри, направление „НейроПедагогика“.

 

За записване и въпроси, моля попълнете контактната форма:

  Име и фамилия*

  Email адрес*

  Телефонен номер

  Относно

  Вашето съобщение

  Полетата със звездичка (*) са задължителни

  Регистрирайте се за нашият имейл бюлетин.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *