Златни правила на неврографиката

Неврографиката е?

Неврографиката (НейроГрафика – изписано на руски език) е творчески метод за промяна на битието ни. Създаден е от проф. д-р Павел Пискарьов, основател на Института по психология на творчеството в Москва, Русия. Той е дефинирал стриктна структура от активи, правила, принципи и алгоритми, които ефективно помагат на всеки рисуваш да създава работещи, вдъхновяващи и красиви неврографични рисунки.

Рисуването по метода неврографика не е спонтанно рисуване. В основата му е грижата за собственото ни психическо здраве.

За да постигнем реална промяна на своя живот, трябва да спазваме правила и да се придържаме към утвърден работещ алгоритъм. Знаейки тези правила, използвайки активите на неврографиката, ще увеличим ефективността на картината си многократно. Така ще имаме най-краткия път към реализация на нашите мечти.

1 златно правило

Темата, по която рисуваме неврографика, е една дума. Tя съдържа в себе си всичките ни емоции, чувства и телесни усещания, които тази единствена дума събужда у нас.

2 златно правило

Не променяме темата в рамките на 24 часа. Всяка една тема е свързана с определена психическа енергия. Ако искаме да нарисуваме още една рисунка, нека тя да е по същата тема. Може да използвате и тема 2.0. на предишната рисунка. Така ще получим свързани рисунки.

3 златно правило

Може да паузираме довършването на рисунката по стъпките на базовия алгоритъм, само след като сме окръглили напълно всички остри ъгли. Така тялото и психиката ни са пощадени от евентуално напрежение и вътрешен дискомфорт.

4 златно правило

Най-идеалната фигура, която използваме за фиксация – това е кръгът. Кръгът на нашите надежди, комфорт и благополучие.

5 златно правило

Количеството линии определя качеството на резултата. Добавяйте линии, ако имате вътрешната необходимост да доразкрасите картината си.

6 златно правило

Всички елементи на листа са свързани в единна невронна мрежа. Неврографичната ви рисунка представлява един мини модел на част от мозъка ви. Потърсете в гугъл картинка на невронна мрежа. Има ли там самостоятелни „летящи“ части?

7 златно правило

Използването на „златни“ и „сребърни“ маркери води до негативни резултати. Този вид маркери не могат да бъдат окръглени и обединени в една обща мрежа с останалата част на рисунката, която е цвят и черни невролинии. Причината – металическия характер на мастилото, който покрива всичко и не поема в себе си никакво друго пишещо средство.

 

Бързайте бавно, щадете се!

Спазвайте правилата за екологичност за ваше добро.

 

С много любов,

Марги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *