Вещици сме били… е нали сме вещи в занаята?

lotos

Днес по обяд времето е приятничко – слънчице, сняг. Примамва те да се облечеш дебело и да излезеш на разходка. Да ти се усмихне слънцето. Да му се усмихнеш ти. Да разкършиш тялото, да проветриш главата. Но аз все още съм в „офиса“. Твърдо съм решена да събера сили, да се концентрирам и да реша една „сложна“ офисна задача, която отлагам от вчера. Гледам умно екрана на компютъра. Имам тайната надежда, че ще успея.

Но черното дяволче ме усеща и поседнало на дясното ми рамо само се чуди с каква щуротия да ме разсее. Все намира начин да ми попречи да си свърша първо служебните задачи, после да мога спокойно да се радвам на птичките и да мириша цветенцата. На екрана ми се появява нотификация от сайта dama.bg за статия с тема „Двойните стандарти“. Особено ме усмихна картинката, в която летящият мъж, облечен в трико с пелерина от фантастичните филмчета, е възприет като герой. Но летяща жена с шармантна капела, яхнала метла, е вещица.

Че какво им е лошо на вещиците?

Нали са вещи в занаята – всичко им се получава. Дали с едно намигане на окото, дали с едно заклинание под формата на молитва или с едничката вяра до последно в доброто и любовта.

Обичам вещиците. Обичам умението на жените от всяко нещо да сътворят красота с помощта на няколко капки любов, 3/4 търпение и няколко усмивки за разкош. Жената е способна да нареди обстоятелствата в живота си с лекота, стига да вярва в собствените си безгранични възможности и да живее чувствайки. Чувствайки всяка една енергия, която се вихри около нея и любимите й. И докато на един мъж му трябва цял живот, за да се изгради и да достигне зрялост, да придобие мъжки способности и качества, то ние, жените се раждаме жени. От малки знаем силата си и как и кога да я използваме. Загледайте се в малките наконтени кипри, които се фръцкат по улиците, развяват дълги буйни къдри, ухаят на свежест и раздават чаровни усмивки, и ще разберете какво имам в предвид.

И така мислейки си за вещици и бяла магия се сетих, че в неврографиката има техника наречена „НейроЛотос“. В нея се използва образът на цветето лотос като архетип, защото:

 • Лотосът е носител на качествата любов, хармония, плодородие, съвършенство, чистота.
 • Лотосът изразява връзката между творческата енергия на луната и слънчевата вода.
 • Използвайки положителната енергия на лотоса може да привлечем успех, изобилие в живота си.
 • Лотосът ще ни помогне да разгърнем личностния си потенциал и силните си положителни качества.

Техниката НейроЛотос е почти универсална

и може да се използва за преработка на различни аспекти на живота ни. Тя е силна и мощна и когато аз рисувам тази техника винаги получавам почти мигновено задоволство и естетическа наслада. За мен НейроЛотос има особено силно трансформиращо въздействие когато се работи за разгръщане и завихряне на женското творческо начало. Силните качества на цветето, преплетени с женската енергия, водят до появата на силни разтърсващи емоции. Рисуващият пее, използва винаги свежи, нежни цветове. И така, докато рисува, започва да му идват разни идеи. Въпроси изскачат скрити в дълбочината на несъзнаваното, търсейки решения на листа хартия. А ръката води линии, оцветява, хармонизира и очите мигом виждат решението на въпросите. Първоначално е само под формата на фигура и линии, които се набиват на очи. А след това в рамките на няколко дни решенията се материализират и в живота ни чрез някоя приятничка вълшебна синхроничност.

Приканвам ви да опитате. Порисувайте заедно с мен. Тази техника ще ви изпълни с красота и хармония и дълго ще носите тази емоция в себе си. Първите 5, които напишат коментар към публикацията, печелят безплатна индивидуална среща с мен, за да рисуваме НейроЛотос с полза за тях. Очаквам ви.

3 Responses

 1. Мина

  Страхотна статия! Направо ми се прииска да рисувам нейролотос.

 2. Людмила Султанова

  Здравей, Марги!
  Аз като физик по първо образование съм малко скептична към използването на понятието „енергия“ в различен смисъл и контекст от приетия в класическата физика, но твоята публикация ми стана интересна.
  Бих опитала.
  Какво конкретно предлагаш?
  Люси.
  тел. 0888 920 614

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *